primul capitol - continuare

pentru ca a trecut destul de mult timp de la lansarea ideii, de teama sa nu se piarda, ma aventurez sa duc mai departe varianta cu animalute :

["Dar ce fel de animale locuiesc in Piscot ? Vacute blinde, oi cirliontate, capre vesele, caluti amabili, ciini intelepti, pisici jucause, magarusi cintareti, sopirlite timide, purcelusi rozalii, si multe altele, cu familiile lor, pe care le vom descoperi pe parcurs. In padurea de linga Piscot, cea care separa orasul oamenilor de oraselul animalelor, e un parculet unde se joaca puii animalelor, copii ca si tine, in fiecare dimineata."] 

Intr-o frumoasa zi de primavara, atit de frumoasa incit si soarele s-a trezit cu chef sa faca exercitii de inviorare, pisicuta Anuk s-a intilnit ca de obicei cu vecinul ei, catelusul Tzic, si s-au luat la intrecere pina-n parculet. (Am uitat sa-ti spun, dar in Piscot toate animalele sint prietene, batrinii stiu ca au mai existat mici conflicte in trecut, insa atit de rare si de neinsemnate incat nimeni nu mai sta sa-si bata capul cu asta.) Tzic si Anuk au inceput sa se joace in parc, dar cum se joaca ei ? Nu se joaca precum copiii, nu fac forme in nisip sau se dau in leagan... ei alearga, se iau la trinta, se catara, se mai si imping uneori desi stiu ca se pot lovi... La un moment dat un magarus s-a apropiat de cele doua animalute jucause. 
- Buna! Tu esti...? imediat l-a intrebat catelusul Tzic, foarte prietenos. 
- Ma...ma...Mars ! a raspuns magarusul putin timid, dar cu glas melodios.
- Mars ? din familia magarusilor cintareti ? ce nume ai !  a spus Anuk (stii ca pisicutele sint foarte foarte curioase).
- Da, parintii mei au primit un semn din cer, a cazut o hirtiuta pe care scria "Mars" si inca ceva "ciocola"... dar Mars le-a placut mai mult...
-Ne place si noua, a spus catelusul.
In urmatoarele ore, cit au stat in parc, Mars s-a imprietenit cu Anuk si cu Tzic. De obicei e greu ca 3 persoane sau animale sa fie prietene, vei vedea pe parcurs de ce, dar ei se simteau foarte bine impreuna.
>>>


3 comentarii:

Ion Dascalu spunea...

Incearca sa continui proiectul asta, e interesanta ideea..

Cristina's World spunea...

In continuare astept acceptul. M-ati uitat?

sultana spunea...

@ion: merci, te invit in proiect daca te simti inspirat la povesti :)
@cristina: ti-am trimis invitatie, scuze pt mice intirziere, probleme de net